zondag 2 september 2007

Glubble

Glubble, kindvriendelijk browsen. Glubble geeft het internet in handen van het gezin. Wat zorgt voor een vertrouwde internet omgeving voor u kind. Want er wordt niet gewerkt met een zogenaamde 'blacklist' maar met een 'goodlist'. Wat inhoud dat uw kinderen na het installeren van Glubble alleen bepaalde sites kunnen bekijken, die reeds door de makers als startpakket zijn meegeleverd.

Glubble
Mochten er sites zijn die niet in de 'goodlist' voorkomen dan zijn ze middels enkele klikken toe te voegen.

Eigenlijk komt het erop neer dat u voor uw kinderen een eigen Gubble 'internet' omgeving creeërd. En dus zelf toestaat wat u kind wel/niet kan bekijken op internet. En door Gubble is uw kind ook voor de zoekresultaten van Google en Yahoo beveiligd en zullen mits u ze niet heeft toegevoegd, geen kind onvriendelijke sites in de resultaten staan. Wat ik zelf als mooie bijkomstigheid zie. Meer Features... En natuurlijk in het tijdperk van de multi-sharing, ofwel deel alles met iedereen tijd, waarin we leven. Is er de mogelijkheid om je eigen Gubble omgeving te delen met anderen die je vertrouwd.

Je moet zelf maar even een kijkje nemen om te kijken of Gubbles wat voor je is. Want het draait als toepasssing van Mozilla FireFox. Dus die moet je zoiezo installeren of geïnstalleerd hebben op je computer. Anders werkt het bij voorbaat al niet.

KOL.nl RSS Feed