zaterdag 21 april 2007

Crea Bea & foto's van pulletjes

Bij de Leohof lopen heel wat Crea Bea's rond en er word heel wat af geknutselt. Afgelopen vrijdag was het weer eens zo ver en is er een soort van plak-foam van de zolder gehaald om de kinderen bezig te houden. Wat is plak-foam: Kleine 'worstjes' van foam, een soort piepschuim volgens mij, die als je het een beetje vochtig maakt aan elkaar blijven plakken. Vergelijkbaar denk ik met de 'bijtende werking' van Kroepoek

Het is zeer simpel te doen en zelfs de aller kleinste kan mee doen. Want het vochtig maken van het 'foam-worstje' geschiedt door een vaatdoekje nat te maken en de 'worstjes'er tegen aan te drukken. Dacht toch dat dit niet moeilijk was. Het is ook nog eens toegestaan om met een mesje (plastic) vormpjes te snijden van de 'worstjes', waardoor er echt ongekende mogelijkheden ontstaan. En de Bea's hun fantasie volledig kunnen laten gaan.

En dat is dus ook wat er gebeurde. Ze kwam van school, zag het foam, begon en maakte de mooiste poppetjes, beestjes, huisjes en bomen. "Wat zal ik nu gaan maken André?" "Nou, eh ja een ... Wat dacht je van bloemetje meid?" En er verschijnt twee tellen later een bloemetje voor mijn neus. Wonderbaarlijk, en dat zorgde ervoor dat ik het zelf wilde proberen. Zo aanstekelijk zag het eruit. En na heel wat gestuntel heb ik dan ook een bloemetje gefabriceerd. En ben niet tevreden over het resultaat. Maar waar ik wel heel enthousiast over ben zijn de creaties van de betrokken Bea. Zij heeft de onderstaande foto's zelf gemaakt.

Dit is haar resultaat (klik voor grotere weergave)

Ook heb ik een slideshow gemaakt. Het is 1 Mb groot en een .exe file. Zodat u meer foto's op uw eigen computer kunt bekijken. Alleen even downloaden <-----linkje.

Ook is het mooi weer geweest de laatste paar weken en ik heb samen met Annet verschillende leuke foto's gemaakt. Die wij jullie natuurlijk niet willen onthouden. Het zijn tenslotte uw kids die hier rond rennen.
Deze zijn van mijzelf: En deze van de Leohof:2 opmerkingen:

 1. Nice post, its a really cool blog that you have here, keep up the good work, will be back.

  Warm Regards

  Biby Cletus - Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Biby Cletus,

  Thanks for the compliment. I really appreciated your comment. It cheers me up and motivates me a lot.

  BeantwoordenVerwijderen

KOL.nl RSS Feed